Rustcare Sdn Bhd perkenal aksesori Ironman 4×4 di Malaysia

0
296

Ironman 4x4 - Director of Rustcare Sdn Bhd

Rustcare Sdn Bhd, anak syarikat Tan Chong Motor Holdings Berhad (TCMH) baru-baru ini telah dilantik sebagai pengedar eksklusif aksesori Ironman 4×4. Aksesori tersebut membolehkan pemilik meningkatkan aspek keselamatan, prestasi dan gaya kenderaan 4×4 mereka, terutama Nissan NP300 Navara serba baharu.

Sewaktu acara Karnival Nissan 4WD berlangsung baru-baru ini, Rustcare Sdn Bhd telah memperkenalkan aksesori 4×4 untuk pasaran tempatan. Ia dijual oleh Edaran Tan Chong Motor Sdn Bhd (ETCM) dan Tan Chong Ekspres Auto Servis Sdn Bhd (TCEAS).

Selama lebih 27 tahun, Ironman 4×4 telah menghasilkan aksesori 4×4 yang berkualiti dan boleh dipercayai untuk pasaran antarabangsa menerusi Jacob Spring Works, pengeluar alat ganti suspensi yang berpangkalan di Melbourne. Pada tahun 1988, JSW melancarkan jenama Ironman 4×4 yang merangkumi alat ganti seperti pegas gegelung dan suspensi sebagai maklum balas kepada populariti kenderaan 4×4.

Kini, Ironman 4×4 ialah jenama aksesori 4×4 yang utama di Australia. Ia membekalkan alat ganti kepada pengguna rekreasi, kenderaan untuk perlombongan dan industri pertahanan di lebih 160 buah negara di seluruh dunia.

Terdapat tiga pakej aksesori Ironman 4X4 yang ditawarkan – Challenger, Challenger Plus dan Adventure pada harga bermula dari RM11,000 sehingga RM22,000.

“Pakej-pakej ini sangat menarik kerana ia dapat memenuhi semua gaya pemanduan. Dari pemanduan harian hinggalah meneroka destinasi off-road. Mendapatkan kualiti pemanduan merupakan matlamat utama reka bentuk Ironman. Aksesori ini sememangnya membuatkan prestasi dan pemanduan Navara terasa lebih baik,” kata Pengarah Rustcare Sdn Bhd., Nicholas Ling.

Menjadi syarikat automotif pertama untuk memasarkan aksesori 4×4 tegar, aksesori Ironman 4×4 dilihat mampu mendefinisikan semula dan meningkatkan penampilan Nissan NP300 Navara. Pelanggan boleh memilih pakej dengan Kit Suspensi, Bull Bar, pemijak kaki sisi (Side Steps dan rail) atau bar perlindungan menunda bahagian belakang (Rear Protection Tow Bar).

Ironman 4×4 menawarkan rangkaian kit suspensi yang bersepadu – pegas gegelung dan penyerap hentak – untuk meningkatkan keselesaan dan prestasi pemanduan Nissan Navara.

Sebagai tambahan, bull bar menambah baik sudut mendekat dan meningkatkan perlindungan bahagian hadapan. Sementara pemijak sisi dan rail besi Ironman 4×4 yang bukan sahaja memberi perlindungan, malah memudahkan urusan keluar masuk daripada kenderaan.

Ironman 4×4 Rear Protection Tow Bar direka untuk perlindungan dan gayaan terbaik pada bahagian belakang Nissan NP300 Navara. Pada masa yang sama, ia menawarkan titik jack yang lebih mudah, penyangkut menunda bersepadu dan memaksimumkan ruang kelegaan.

ETCM akan memberi tawaran permulaan dengan diskaun sebanyak 15% untuk tempoh terhad. Selain daripada promosi tersebut, aksesori ini boleh dimasukkan ke dalam pinjaman pembelian NP300 Navara.

Pelanggan yang membeli aksesori Ironman 4×4 layak untuk menerima jaminan selama 3 tahun atau perbatuan sejauh 100,000km, mana-mana tiba dahulu.

p/s: Artikel di atas diterbitkan oleh Edaran Tan Chong Motor Sdn Bhd (ETCM).